Hein Vanhaezebrouck dropt een stevig bommetje over de positie van Nicky Hayen bij Club Brugge

Hein Vanhaezebrouck dropt een stevig bommetje over de positie van Nicky Hayen bij Club Brugge

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Club Brugge opent de competitie vanavond tegen KV Mechelen. Een overwinning pakken lijkt voor Nicky Hayen eigenlijk al een beetje van moeten.

Nicky Hayen was na de verloren Supercup van vorig weekend tegen Union SG bijzonder streng voor zijn spelers, al was dat ook te begrijpen na een zwakke start van blauwzwart.

“Ik vond dat nog meevallen, ik ben al harder geweest”, lacht Hein Vanhaezebrouck bij Het Nieuwsblad. “Ik vind het wel goed dat hij zijn jongens even op scherp zet, maar ik heb wel twee ploegen gezien die klaar zijn voor het begin van de competitie.”

Het mag duidelijk zijn dat het niet alleen voor Club Brugge, maar ook voor Nicky Hayen een heel belangrijk seizoen wordt. Zeker met de Champions League op het programma, maar ook in de Jupiler Pro League.

Krijgt Hayen evenveel krediet als Deila?

Zijn positie is immers totaal anders dan die van Ronny Deila. “Hij was niet de eerste keuze om Deila op te volgen, maar als je vanuit een verloren positie nog kampioen speelt, vind ik het wel logisch dat je met hem doorgaat.”

Vanhaezebrouck dropt dan ook een bommetje over de positie van Nicky Hayen bij Club Brugge. “Alleen: voor Deila hebben ze veel moeite gedaan, aan zo’n trainer houd je sowieso langer vast, ook als het minder gaat. Gaan ze dat met Hayen ook doen?”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties