Officieel: de miljoenen rollen binnen op de Bosuil

Officieel: de miljoenen rollen binnen op de Bosuil

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

George Ilenikhena verlaat zoals verwacht Royal Antwerp FC. AS Monaco betaalt 20 miljoen euro voor de Franse aanvaller. De Fransen hebben de deal ondertussen eindelijk ook wereldkundig gemaakt.

Slechts één seizoen speelde George Ilenikhena uiteindelijk voor Royal Antwerp FC. En dat heeft The Great old geen windeieren gelegd. De Fransman werd vorige zomer nog aangekocht voor 'amper' zes miljoen euro.

Nu levert hij de club niet minder dan 20 miljoen euro op. Daarmee ziet de rekening er bij Royal Antwerp al meteen veel beter uit. Na de 18 miljoen euro voor Arthur Vermeeren is het een tweede geweldige deal voor stamnummer 1.

AS Monaco heeft de komst van Ilenikhena ondertussen ook offiiceel wereldkundig gemaakt. Hij sprak ook al meteen zijn eerste woorden en werd al op de club rondgeleid. Enkele van zijn ploegmaats konden niet geloven dat hij van geboortejaar 2006 was.

De 17-jarige aanvaller met een marktwaarde van 10 miljoen euro volgens Transfermarkt speelde een prima seizoen bij Antwerp. Over alle competities heen kwam hij tot veertien doelpunten en een assist in vijftig wedstrijden.

"Ik ben een kalm persoon die zich graag amuseert met de andere spelers. Ik wil veel doelpunten proberen te scoren. Ik ben heel fier dat ik hier heb kunnen tekenen bij een topclub", aldus Ilenikhena in zijn eerste interview voor AS Monaco.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties