Philippe Albert trekt parallel tussen Brian Riemer en Domenico Tedesco

Philippe Albert trekt parallel tussen Brian Riemer en Domenico Tedesco
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht won met het kleinste verschil van STVV. Philippe Albert komt alvast met een opvallende vergelijking.

RSC Anderlecht klopte STVV dankzij een laat doelpunt van Mario Stroeykens. Voor Philippe Albert had het doelpunt eigenlijk nooit mogen tellen.

“De inworp werd genomen op 15 meter van waar de bal het veld buiten ging”, vertelt Philippe Albert bij La Capitale. “En dat terwijl er vaak een inworp moet overgedaan worden voor een verschil van amper twee meter.”

Albert begrijpt niet dat geen van de scheidsrechters ingegrepen heeft. STVV, dat zijn zaakjes defensief goed op orde had, mag zich eigenlijk bekocht voelen bij dit tegendoelpunt.

Ballenjongen scoort voor Anderlecht

Door de inworp daar te doen won Anderlecht vooral tijd. De bal kon snel ingegeven worden, met dank aan een alerte ballenjongen. Ook de trainer van de Kanaries wees al naar de ballenjongen als oorzaak van het tegendoelpunt.

Albert zag dat er eigenlijk niks veranderd is bij Anderlecht sinds het einde van vorig seizoen. “Weinig spel en weinig kansen en soms onbegrijpelijke keuzes van Brian Riemer. Net als Domenico Tedesco houdt hij ervan om te vernieuwen en te verrassen.”

De analist houdt er niet van om jongens zoals Leoni uit te spelen in de verdediging. Hij hoort thuis op het middenveld. Spelers moeten volgens Albert altijd op hun sterkste positie gebruikt worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties