Nieuwe ploeggenoot voor KDB en Doku: 'Oude bekende keert terug naar City'

Robbie Maes
| 0 reacties
Nieuwe ploeggenoot voor KDB en Doku: 'Oude bekende keert terug naar City'
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Ilkay Gündogan maakt een opmerkelijke transfer, want na slechts één jaar bij FC Barcelona keert hij terug naar Manchester City. Bij de Catalaanse ploeg slaagde de Duitser er niet in om prijzen te winnen.

Volgens transferexpert Fabrizio Romano hebben Ilkay Gündogan en Manchester City een akkoord bereikt over de terugkeer van de voormalige aanvoerder. De Duitser tekent een contract tot juni 2025.

Gündogan was sinds 2016 een vaste waarde bij Manchester City onder Pep Guardiola. Hij speelde meer dan 304 wedstrijden voor de Citizens en scoorde daarin 60 keer. Met vijf Premier League-titels en een Champions League-trofee kan de voormalige aanvoerder terugkijken op een indrukwekkende periode bij de club.

Er gingen al enige tijd geruchten dat Gündogan Barcelona wilde verlaten. Afgelopen zaterdag zat hij niet in de selectie voor de wedstrijd tegen Valencia, waarin Barça met 1-2 won.

De Duitser verlaat FC Barcelona nu transfervrij. Pep Guardiola gaf eerder al aan dat hij graag zijn chouchou wilde terughalen, en nu is dat werkelijkheid geworden.

Manchester City speelt zaterdag hun eerste wedstrijd in het Etihad Stadium. Gündogan zal op het middenveld de concurrentie aangaan met spelers zoals Rodri en onze Kevin De Bruyne. Benieuwd of hij zaterdag al meteen in de selectie zit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties