Officieel: ex-speler Antwerp en Anderlecht trekt naar ... Saoedi-Arabië

Officieel: ex-speler Antwerp en Anderlecht trekt naar ... Saoedi-Arabië
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Wesley Hoedt heeft een nieuwe stap in zijn carrière beet met een overgang naar Saoedi-Arabië. De club Al Shabab had interesse om de Nederlandse verdediger over te nemen van het Engelse Watford en die deal is nu ook helemaal rond.

De transfer naar de Saoedische competitie is een opvallende wending voor Hoedt, die al een uitgebreide internationale loopbaan heeft opgebouwd. Hij begon zijn professionele carrière bij AZ in Nederland, waarna hij in 2015 de overstap maakte naar het Italiaanse Lazio.

Zijn prestaties daar leverden hem een transfer op naar de Premier League, waar hij tekende bij Southampton. Vervolgens had hij korte periodes bij Celta de Vigo, Antwerp en RSC Anderlecht, voordat hij in 2022 naar Watford verhuisde.

Hoedt Wesley

Hoedt heeft ook zes selecties voor Oranje op zijn palmares staan. Nu heeft hij voor een opvallend avontuur gekozen in Saoedi-Arabië, waar hij bij het Al Shabab van Yannick Carrasco zal aansluiten.

Na meer dan 60 wedstrijden voor de Hornets, verlaat de voormalige speler van Lazio, Southampton, AZ en Antwerp nu dus Londen. Op 30-jarige leeftijd zal hij zichzelf een lucratieve ervaring bezorgen.

De deal is inmiddels ook officieel aangekondigd door de club. "Van de Tulpen naar de Palmbomen" werd hij bij zijn nieuwe club verwelkomd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties