Wil Courtois zorgen dat Tedesco ontslagen wordt? Peter Vandenbempt zegt hoe het zit

Wil Courtois zorgen dat Tedesco ontslagen wordt? Peter Vandenbempt zegt hoe het zit
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thibaut Courtois komt niet meer in actie bij de Rode Duivels, zolang Domenico Tedesco bondscoach is van ons land. Dat liet de doelman van Real Madrid zelf weten.

Volgens Peter Vandenbempt doet Courtois dat niet om de voetbalbond te overtuigen Tedesco aan de deur te zetten, al had de keeper misschien wel gehoopt dat de Duitser ging doorgestuurd worden na het teleurstellende EK.

“Maar wie het een beetje volgt, was er redelijk van overtuigd dat Tedesco ook in september nog coach zou zijn. Omdat ze vlak voor het EK zijn contract nog hadden verlengd en een ontslag redelijk veel geld kost. En dan moet je ook nog een nieuwe halen…”, klinkt het bij Sporza.

Voor Vandenbempt is er meer aan de hand. De relatie van Courtois met de nationale ploeg is nooit echt hartelijk geweest en zo ook met de Belgische media en een groot deel van de supporters van de Duivels.

“Hij heeft zich altijd miskend gevoeld, deels terecht, maar vaak ook ten onrechte door het publiek, door de media en eigenlijk ook door zijn spelers. Binnen de spelersgroep is hij door de manier waarop hij nu eenmaal is, zijn franc-parler, niet altijd de populairste”, gaat Vandenbempt verder.

Volgens Vandenbempt voelt Courtois dat zelf maar al te goed aan en beseft hij ook dat hij gezien zijn leeftijd en het drukke programma in Spanje tijdens de periodes van de nationale ploeg beter wat rust kan nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties