Heeft UEFA het nieuwe Champions League-format niét zelf ontwikkeld? "Ze hebben ons beroofd door bedrog én manipulatie!"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Heeft UEFA het nieuwe Champions League-format niét zelf ontwikkeld? "Ze hebben ons beroofd door bedrog én manipulatie!"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

UEFA heeft eerder vanavond de loting voor de vernieuwde Champions League voltrokken. Het wordt een revolutionair seizoen voor de Europese competitie. Al lijkt het idee niet op het hoofdkwartier te zijn uitgevonden...

De Champions League zal vanaf dit seizoen worden gespeeld in een volledig nieuw format. Alle teams worden ondergebracht in één grote competitie en spelen tegen acht verschillende elftallen. Op die manier moet de schifting gebeuren.

Een voorbeeldje: Club Brugge neemt het de komende maanden op tegen Juventus FC, AC Milan, Manchester City, Celtic FC, Aston Villa, Borussia Dortmund, Sporting CP en Sturm Graz.

Nusa en Skov Olsen
© photonews

UEFA schreeuwde de voorbije tijd al van de daken dat het nieuwe idee exclusief is ontwikkeld voor Het Kampioenenbal. Maar blijkbaar was het een Chileense consultant die een tiental jaar geleden het idee heeft voorgesteld aan de UEFA.

Meer zelfs: de Europese voetbalbond wordt beschuldigd van diefstal. "UEFA praat over integriteit", klinkt het bij Leandro Shara. "Maar mijn format hebben ze op oneerlijke wijze overgenomen. Hoe ze dat gedaan gedaan? Bedrog en manipulaties."

Ceferin
© photonews

"Het klopt dat we de voorbije tien jaar materiaal over het format hebben gegeven aan diverse UEFA-functionarissen", gaat de Chileense consultant verder. "Ik heb mijn werk zelfs voorgesteld aan Aleksander Ceferin."

Shara stapt dan ook naar de rechtbank om gerechtigheid te krijgen. "UEFA kopieert het format dat mijn collega's en ik hebben ontwikkeld en jaren van onderzoek in hebben gestoken. Meer zelfs: UEFA heeft ons beroofd."

Moet UEFA zich verantwoorden voor de rechtbank?

"Ik krijg de kans niet om mijn format aan de wereld te laten zien", besluit de Chileen. "En ik krijg de kans niet om de investeringen die zijn gebeurd terug te verdienen. Ik ga het hier alleszins niét bij laten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties