Datum: 29/08/2024 20:00
Competitie: Conference League
Speeldag: Play-offs (T)
Stadion: Jan Breydel
Ondanks de 1-6 bonus: Cercle Brugge maakt het nog onnodig spannend in terugwedstrijd
Jeroen Deheegher vanuit Jan Breydel
| 30 reacties

Cercle Brugge kan opgelucht ademhalen. Ondanks de 1-6 in de heenwedstrijd tegen Wisla Krakow werd het nog spannend in Jan Breydel, maar de League Phase van de Conference League is binnen.

Na de 1-6 in de heenwedstrijd leek de terugwedstrijd slechts een formaliteit voor Cercle Brugge. Somers werd uit de selectie gelaten en ook sterkhouders als Denkey, Minda, Ravych en Van der Bruggen begonnen op de bank.

Met een onuitgegeven elftal begon Cercle nog degelijk, Augusto liet na om de 1-0 binnen te knallen. Wisla Krakow nam over en na een kwartier kopte Uryga Wisla Krakow op voorsprong en anderhalve minuut knalde Kiss de 0-2 voorbij doelman Warleson.

Cercle had het daarna moeilijk om zijn stempel te drukken en Wisla Krakow had nog enkele kansen. Warleson moest op het halfuur zelfs de 0-3 uit zijn doel houden met een voetveeg. Cercle haalde wel de rust met 0-2.

Ander Cercle Brugge in tweede helft, maar toch wordt het spannend

Met Denkey en Nazinho in de plaats van Brunner en Miangue toonde Cercle Brugge een ander gelaat in de tweede helft. Het speelde aanvallender en creëerde ook kansen, onder meer met Denkey en Bruninho.

Maar de Polen bleven wel gevaarlijk. Gogol werd na slecht verdedigen van Lietaert alleen op Warleson afgestuurd, hij knalde de 0-3 twintig minuten voor tijd binnen. Tien minuten voor tijd kwam dan toch de verlossende 1-3 van Felipe Augusto

In de toegevoegde tijd scoorde Zwolinksi ook nog de 1-4 met een hakje, maar uiteindelijk kwam Cercle Brugge met de schrik vrij en kwalificeerde het zich voor de League Phase van de Conference League.