Marc Degryse zag dat één Rode Duivel het alweer bijzonder moeilijk had: "Hij was de mislukking van de avond"

Marc Degryse zag dat één Rode Duivel het alweer bijzonder moeilijk had: "Hij was de mislukking van de avond"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

De Rode Duivels speelden vrijdagavond hun eerste wedstrijd van deze Nations League-campagne tegen Israël. Er werd met 3-1 gewonnen, maar voor één Duivel was het toch een bijzonder lastige avond.

De Rode Duivels spelen deze interlandbreak twee Nations League-wedstrijden. De eerste werd met 3-1 gewonnen van Israël, al had het ook zeker 4-1 kunnen zijn.

In de tweede helft, toen de 3-1 al op het scorebord stond, kon Loïs Openda een strafschop versieren. Nadien ging hij zelf achter de bal staan, op zoek naar zijn eerste doelpunt onder Tedesco.

Maar hij trapte geen geweldige strafschop en de Israëlische doelman kon een vierde doelpunt voorkomen. Alweer een flinke domper voor Openda bij de nationale ploeg.

"Het blijft moeilijk voor hem", vertelde Degryse volgens Het Laatste Nieuws. "Het is zoeken naar de juiste positie, de timing van het lopen, de afspraken met de ploegmaats."

"Een kwestie van aanvoelen vooral... je voelt aan alles dat het zoeken is. En wanneer hij dan een moment krijgt om zich mentaal wat te bevrijden, mist hij die penalty. Nu blijft het toch geforceerd zoeken naar die eerste goal onder Tedesco. Ja, Openda was toch wel wat de mislukking van de avond", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nations League A

Nieuwste reacties