Datum: 06/09/2024 20:45
Competitie: Nations League A
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Koning Boudewijn Stadion
De Rode Duivels beginnen goed aan de Nations League tegen Israël na sterk begin tweede helft

De Rode Duivels hebben hun eerste wedstrijd in de Nations League gewonnen. In Hongarije werd het 3-1 tegen Israël, De Bruyne scoorde twee keer.

Zo’n twee maanden na de uitschakeling op het EK door Frankrijk begonnen de Rode Duivels aan hun campagne in de Nations League tegen Israël. Een thuiswedstrijd, maar dan wel zonder publiek en in Hongarije.

De Duivels begonnen degelijk en na 21 minuten was het prijs. Doku haalde de achterlijn en legde terug tot bij De Bruyne, hij knalde de Duivels op voorsprong. De Israëli’s kwamen daarna meer in de wedstrijd en scoorden ook na een owngoal van Castagne.

Rode Duivels maken het snel af in tweede helft

Na de eerste helft was het dus 1-1, maar na de rust namen de Duivels snel afstand van Israël. Openda legde na een voorzet van Faes af met een hakje tot bij Tielemans, die bal onhoudbaar na drie minuten binnen knalde.

In de 51ste minuut kregen de Duivels een penalty na een fout op Openda, De Bruyne knalde zijn 30ste goal bij de Duivels en de 3-1 op het bord. Twee minuten later opnieuw een penalty na een nieuwe fout op Openda, maar hij miste zelf de 4-1.

Met Arne Engels en Julien Duranville kregen we nog twee debutanten bij de Rode Duivels. In de blessuretijd werd de 3-2 van Israël nog afgekeurd voor buitenspel, maar de Duivels starten de Nations League dus goed met een zege. Maandag wacht Frankrijk.