KV Mechelen haalt leider terug naar ons land: "Hij had gevoel dat hij bij Club Brugge niet serieus werd genomen"

KV Mechelen haalt leider terug naar ons land: "Hij had gevoel dat hij bij Club Brugge niet serieus werd genomen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen heeft op de slotdagen van de transfermercato nog versterking gevonden op de transfermarkt. Ahmed Touba wordt gehuurd van Basaksehir, met aankoopoptie.

KV Mechelen heeft verrast met een nieuw gezicht op woensdag. De club maakte toen officieel bekend dat Ahmed Touba getekend heeft bij de Kakkers. Hij wordt gehuurd van het Turkse Basaksehir, met aankoopoptie.

"Met Ahmed halen we een echte leider binnen. Zijn ervaring op het hoogste niveau & zijn gestalte zorgen voor extra mogelijkheden binnen het team. Wat in het begin van deze transferperiode nog ondenkbaar leek, hebben we nu toch weten te realiseren", aldus sportief directeur Tim Matthys op de clubwebsite.

Touba Ahmed

Touba begon in de jeugd van Zulte Waregem, waar hij werd weggeplukt door Club Brugge. Daarna volgde ook nog onder meer een uitleenbeurt aan OH Leuven. In 2020 werd hij door blauw-zwart naar Bulgarije gestuurd.

Hij zat aan de grond

Hij werd toen uitgeleend aan Beroe Stara Zagora, waar hij van linksachter werd omgevormd tot centrale verdediger. Die uitleenbeurt kwam hard aan bij de speler: “Op het moment dat we Touba op het spoor kwamen, zat hij helemaal aan de grond."

"Als jonge gast in Bulgarije moeten gaan voetballen, is geen pretje. Hij had het gevoel dat hij door Club niet au sérieux genomen werd", aldus Jacky Mathijssen - toen beloftencoach bij de Rode Duivels - over Touba bij Gazet van Antwerpen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties