Nooit vergeten én een boete op komst: het luidste applaus én gezang in Gent - Mechelen was voor ... invaller van bezoekers

Nooit vergeten én een boete op komst: het luidste applaus én gezang in Gent - Mechelen was voor ... invaller van bezoekers
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Het luidste applaus van KAA Gent - KV Mechelen? Dat was er voor ... een invaller van Malinwa. Neen, Benito Raman is nog niet vergeten. En het leverde ook meteen een bijzonder beeld op.

Benito Raman was zondag met KV Mechelen klaar voor zijn tweede wedstrijd bij zijn nieuwe ploeg. Halfweg de tweede helft mocht hij invallen van Besnik Hasi. 

KV Mechelen stond op dat moment al met een mannetje minder op het veld én bovendien ook 2-0 achter. Het was dus geen gemakkelijke wedstrijd voor Raman om in te vallen. Hij zou deze keer ook niet scoren overigens.

Toch scoorde hij wel bij de supporters. En niet enkel bij die van Mechelen, maar ook bij die van KAA Gent. Benito Raman komt uit de Gentse jeugd en was daar tot 2016 actief, al werd hij in die periode wel uitgeleend aan Beerschot, Kortrijk en STVV alvorens verkocht te worden aan Standard.

Cultheld Raman

Eind 2015 kwam hij even in het oog van de storm, toen hij na een 3-0 thuisoverwinning "Alle boeren zijn homo" door de microfoon zong. Het leverde hem een schorsing op, maar ook nog meer de status van cultheld.

Toen Raman inviel voor Mechelen tegen Gent begonnen de supporters het liedje van weleer uiteraard opnieuw te zingen. Het leverde in het verleden onder meer RSC Anderlecht ook al een aantal keer een boete op en dat zal nu vermoedelijk opnieuw niet anders zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties