Cristiano Ronaldo's Al Nassr neemt afscheid van trainer Castro: Italiaanse trainer moet voor ommekeer zorgen

Robbie Maes
| 0 reacties
Cristiano Ronaldo's Al Nassr neemt afscheid van trainer Castro: Italiaanse trainer moet voor ommekeer zorgen

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Al Nassr heeft vandaag officieel afscheid genomen van zijn Portugese hoofdcoach Luis Castro na een teleurstellend begin van het seizoen. Het besluit volgde op een teleurstellend gelijkspel tegen Al-Shorta in de Aziatische Champions League.

Luis Castro is inmiddels de derde trainer die Al Nassr sinds begin 2023 heeft zien vertrekken. Na het vertrek van de Fransman Rudi Garcia in april 2023, werd de Kroaat Dinko Jelicic tijdelijk aangesteld, maar ook hij moest plaats maken voor Castro.

Nu wordt de naam van Stefano Pioli genoemd als de mogelijke opvolger van Castro. Pioli, die tot eind mei coach was van AC Milan, staat op het punt om zijn handtekening te zetten onder een overeenkomst met Al Nassr. Met Pioli aan het roer hoopt de club een frisse start te maken.

Sinds de komst van Cristiano Ronaldo naar Saoedi-Arabië in 2023 heeft Al Nassr al drie verschillende trainers gehad, maar geen van hen heeft de gewenste resultaten geleverd. De club heeft in de afgelopen twee seizoenen de tweede plaats behaald, eerst achter Al-Ittihad en vervolgens achter Al-Hilal.

Al Nassr streeft naar de eerste landstitel sinds 2019, toen de club voor het laatst de Saoedische competitie veroverde. Momenteel staat de ploeg van Ronaldo op een zevende plaats in de Saudi Premier League met een vijf op negen.

Met Pioli halen ze alvast een trainer binnen die weet wat titels winnen is. De Italiaan veroverde in 2022 nog de Italiaanse titel met AC Milan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nations League A

Nieuwste reacties