Voormalige kampioenenmaker van 1997 wil met Lierse terug naar het hoogste niveau: "We moeten gewoon heel graag willen"

Robbie Maes
| 1 reacties
Voormalige kampioenenmaker van 1997 wil met Lierse terug naar het hoogste niveau: "We moeten gewoon heel graag willen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Deze zomer verruilde Dirk Huysmans zijn werk in de Antwerpse haven voor een rol als assistent-coach bij Lierse. Sindsdien heeft hij geen moment getwijfeld aan zijn beslissing. De voormalige kampioenmaker van 1997 wil op zijn vertrouwde Lisp bijdragen aan de wederopstanding van de Pallieters.

Lierse begon het seizoen veelbelovend, met prestaties die dichter bij de topploegen lagen dan voorheen. Ondanks verliespartijen tegen Deinze en RWDM, voelt Huysmans geen extra druk. "We moeten gewoon heel graag willen winnen," zegt hij zelfverzekerd tegenover Gazet van Antwerpen.

De kracht van dit Lierse ligt volgens Huysmans in het teamkarakter. Hoewel de ploeg op basis van pure kwaliteit onderdoet voor de topteams, compenseren ze dat met inzet en samenhorigheid. “We zijn een hechte groep die bereid is dat extra metertje te lopen,” aldus de assistent-coach.

Huysmans voelt zich comfortabel in zijn rol naast hoofdtrainer Christophe Grégoire. Hij omarmt zijn ondersteunende functie en werkt nauw samen met de hoofdcoach om het team te laten groeien. Het doel is om samen bij te dragen aan het succes van de club.

De huidige spelerskern biedt veel potentie, ondanks de jonge leeftijd en beperkte ervaring. Talenten zoals Ousmane Sow, Maxim Kireev en Victor Daguin zijn belangrijke aanwinsten voor de ploeg. Huysmans is ervan overtuigd dat Lierse zal blijven groeien en zich verder zal ontwikkelen.

Zijn uiteindelijke droom blijft een terugkeer van Lierse naar de hoogste klasse. Met het stadion, de traditie en de fanbase hoort de club daar volgens hem thuis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties