'Anderlecht slaagt niet in opzet en ziet verdediger van tien miljoen euro door de vingers glippen'

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
'Anderlecht slaagt niet in opzet en ziet verdediger van tien miljoen euro door de vingers glippen'
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

RSC Anderlecht mag een kruis maken over de komst van Oumar Solet. De transfervrije verdediger kiest voor Udinese Calcio.

De transferperiode mag dan al drie weken voorbij zijn, maar er zijn nog steeds koopjes te vinden. Zo hield RSC Anderlecht de situatie van Oumar Solet al enkele dagen in de gaten. De 24-jarige verdediger zag zijn avontuur bij RB Salzburg abrupt eindigen en kan transfervrij opgepikt worden.

Opvallend: Transfermarkt schat de marktwaarde van de 24-jarige verdediger op tien miljoen euro. Anderlecht zag dan ook een enorme opportuniteit in de komst van Solet. Zeker nu Jan Vertonghen al even buiten strijd is.

Solet Bomawoko Oumar
© photonews

Meer zelfs: ook de speler zelf had oren naar de aanbieding van Anderlecht en luisterde naar de woorden van paars-wit. Al verwaterde het contact de voorbije dagen. En we kennen ondertussen ook de reden.

Fabrizio Romano weet dat Jesper Fredberg die hoop mag opbergen. Solet heeft een akkoord met Udinese Calcio. Na de medische proeven zal de verdediger een contract tekenen bij de Italiaanse traditieclub.

David Hubert - of zijn toekomstige opvolger - moet dus hopen dat Vertonghen snel wedstrijdfit is. Momenteel zijn Zanka en Jan-Carlo Simic de enige centrale verdedigers in de kern. En dat is héél riskant als je het drukke schema van de Belgische recordkampioen bekijkt...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties