Dit hangt Anderlecht boven het hoofd na de rellen in Sociedad, UEFA lacht er niet mee

Dit hangt Anderlecht boven het hoofd na de rellen in Sociedad, UEFA lacht er niet mee
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Anderlecht veroordeelde de gebeurtenissen met de fans in Sociedad meteen na de match. De club weet ook dat er hen weer een straf boven het hoofd hangt en dat er ook nog een uitspraak uit het verleden hen achtervolgt.

Bijna exact twee jaar geleden begingen Anderlecht-fans ook wandaden op bezoek bij West Ham. Er werd toen pyrotechnisch materiaal gebruikt, objecten gegooid en schade toegebracht aan het London Stadium.

De UEFA legde paars-wit toen een boete van 50.000 euro op en de club mocht geen tickets verkopen voor de eerstvolgende wedstrijd tegen Silkeborg. Maar er was ook nog een tweede wedstrijd voorwaardelijk aan verbonden. 

Aangezien de termijn van twee jaar nog net niet verlopen is (de vorige incidenten dateerden van 20 oktober) zal Anderlecht waarschijnlijk geen fans mogen meenemen naar Rigas. Die wedstrijd staat gepland op 7 november.

En er zullen waarschijnlijk nog nieuwe straffen uitgesproken worden, waaronder een geldboete. De UEFA kan allerminst lachen met het supportersgeweld van de laatste tijd en wil er paal en perk aan stellen.

Anderlecht moet dus vrezen voor een bijkomende straf en dat kunnen ze missen als kiespijn. “We gaan het rapport van de UEFA moeten afwachten om te zien wat er allemaal exact gebeurd is”, aldus perswoordvoerder Mathias Declercq. “We willen dit als club zonder omwegen veroordelen en we willen ons ook excuseren bij de club en de fans van Sociedad. Dit totaal ontoelaatbaar gedrag heeft geen plaats in het voetbal.”

“Wij hebben ook nog een voorwaardelijke sanctie boven ons hoofd hangen na de incidenten in West Ham twee seizoenen geleden”, vertelde Declercq. “Het kan dat de UEFA die activeert en dat we dus een uitwedstrijd zonder supporters moeten spelen. Des te meer onbegrijpelijk dat dit nog kan gebeuren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties