Johan Boskamp zegt wie aanvoerder van de Rode Duivels moet worden

Johan Boskamp zegt wie aanvoerder van de Rode Duivels moet worden
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Domenico Tedesco stelde vrijdag zijn selectie voor. De bondscoach moet ook op zoek naar een nieuwe aanvoerder.

Geen Kevin De Bruyne in de selectie van de Rode Duivels. Dat betekent dat Domenico Tedesco een nieuwe aanvoerder moet aanduiden. Op de persconferentie van vrijdag liet de bondscoach weten dat hij iemand in zijn hoofd heeft, maar dit eerst met de spelers wil bespreken.

Vooral de naam van Youri Tielemans lijkt te circuleren om Kevin De Bruyne te vervangen tijdens zijn afwezigheid als kapitein bij de nationale ploeg. Voor Johan Boskamp is het duidelijk wie het moet worden.

Hij ziet dat Leandro Trossard opnieuw van de partij is. “Een speler met zijn kwaliteiten moet er gewoon altijd bij zijn. Dat hij dat nu maar eens laat zien aan Tedesco. Hij kan de rol van De Bruyne overnemen.”

Als nummer tien en als aanvoerder dus. “Waarom zou Tedesco hem geen aanvoerder mogen maken? Hij heeft de leeftijd, hij heeft de ervaring én hij is een dragende speler bij één van de absolute topclubs in de beste competitie ter wereld.”

Voor de Nederlander heeft niemand meer adelbrieven dan Trossard. “Geef hem die band en bekijk eens hoe hij ermee omgaat. Dat lijkt me het experiment wel waard.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties