Voormalig PSV-doelman neemt afscheid van het voetbal: 52-jarig icoon heeft niet lang meer te leven

Voormalig PSV-doelman neemt afscheid van het voetbal: 52-jarig icoon heeft niet lang meer te leven
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Georg Koch heeft zaterdag zijn laatste voetbalwedstrijd meegemaakt. De 52-jarige voormalig keeper, die in 1997 drie wedstrijden voor PSV speelde, heeft te maken met de verwoestende gevolgen van alvleesklierkanker.

Het afscheidsduel vond plaats bij VfR Marienfeldt, de club waar Koch zijn voetbalschoenen als jeugdspeler aantrok. Het was een emotionele dag voor de oud-keeper, die met zijn familie aan zijn zijde naar de middenstip liep om de aftrap te nemen.

Door zijn ziekte was zelf voetballen echter niet meer mogelijk, maar de dag werd een memorabele afsluiting van zijn carrière. In een gesprek met BILD reflecteerde Koch op het afscheid. “De dag en de daaropvolgende viering verliepen zoals ik dat wilde", zei hij.

“Ik zal die wedstrijd en het feest dat daarop volgde nooit vergeten.” Het evenement was een eerbetoon aan zijn bijdrage aan het voetbal, en de aanwezigen genoten van een dag die in het teken stond van herinneringen en samenhorigheid. Koch's wens om zijn laatste wedstrijd op deze manier te beleven werd zo werkelijkheid.

Koch had oorspronkelijk gehoopt dat belangstellenden gratis naar de wedstrijd konden komen, maar door verzekeringsvoorwaarden van de club moest er een entreeprijs van één euro worden gevraagd. “Voetbal moet er voor iedereen zijn en mag niet te koop zijn", benadrukte hij.

Hij vond het jammer dat de toegang niet volledig gratis kon zijn, vooral gezien de hoge prijzen voor andere afscheidswedstrijden, zoals die van zijn vriend Lukas Podolski, waarvoor tickets 175 euro kostten.

De carrière van Georg Koch begon bij Fortuna Düsseldorf, waar hij zich als talent ontwikkelde. Na zijn korte periode bij PSV vervolgde hij zijn loopbaan bij Arminia Bielefeld en had hij daarna succesvolle periodes bij clubs als 1. FC Kaiserslautern, Energie Cottbus, MSV Duisburg, Dinamo Zagreb en Rapid Wien

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties