Datum: 22/10/2024 18:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Er was even hoop, maar tienkoppig Club Brugge gaat strijdend ten onder op San Siro tegen AC Milan dat maatje te sterk is
Brandon Morren vanuit San Siro
| 175 reacties
Er was even hoop, maar tienkoppig Club Brugge gaat strijdend ten onder op San Siro tegen AC Milan dat maatje te sterk is
Foto: © photonews

Club Brugge heeft dinsdagavond met 3-1 verloren van AC Milan in de Champions League. Blauw-zwart leek langere tijd kans te maken, maar moest zich in de tweede helft dan toch gewonnen geven.

Club Brugge speelde dinsdagavond zijn derde Champions League-wedstrijd van het seizoen. Er werd in het mythische San Siro tegen AC Milan gespeeld. Hayen kon verrassen door Talbi boven Skov Olsen te kiezen. Jutgla kreeg de voorkeur op Vermant in de spits.

Club Brugge liet de Italianen in de openingsfase al flink schrikken. Tzolis trapte twee geweldige kansen in corner, waarvan er eigenlijk wel eentje had binnen mogen gaan. Uit een van die corners volgde een verschroeiende knal van Ordonez die uiteindelijk op de lat uit elkaar spatte…

Tzolis Christos
© photonews

De thuisploeg had vaak de bal, maar geraakte er echt niet goed uit. Het ontbrak hen serieus aan creativiteit. Langs de andere kant leek Hayen zijn opstelling heel mooi te hebben gezet. Zonder bal speelde Club met 5 achteraan, dan schoof bijvoorbeeld Talbi op naar rechtsachter, en werd Seys eerder een extra centrale verdediger.

Kort voor het halfuur moest Mignolet uitpakken met een knappe redding op een schot van Pulisic. Maar niet veel later was het toch de Amerikaan die de openingstreffer kon maken. Hij krulde een hoekschop in één tijd binnen. Mignolet verkeek zich pijnlijk.

Alsof het na al de missers en het tegendoelpunt nog niet erg genoeg was, moest Club kort voor rust met tien verder. Onyedika ging door op de enkel van een Milan-speler en kreeg na een VAR-interventie rood.

Raphael Onyedika
© photonews

Na rust greep Hayen al in met een dubbele wissel. Sabbe en Vetlesen kwamen Seys en Talbi aflossen. En wat bleek: de Club-coach wist perfect waar hij mee bezig was. Vijf minuten na de rust kon Sabbe, op aangeven van Vetlesen, de bordjes gelijkhangen met een heerlijke knal.

Maar het geluk was van korte duur. Op het uur mocht Okafor bij de thuisploeg op het veld komen. Een minuut later gaf hij een assist aan Reijnders voor de 2-1. Club speelde, zeker met 10 tegen 11, geen slechte partij.

Alleen was het kwaliteitsverschil soms toch te groot. Reijnders maakte in minuut 70 zijn tweede van de avond, op exact dezelfde manier als zijn eerste. Alleen kreeg hij de bal deze keer van de andere flank. Blauw-zwart schoot zichzelf vooral in de voet met de rode kaart van Onyedika.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd ook op 3-1. Een vierde treffer van de 16-jarige Camarda werd afgekeurd voor buitenspel. Club blijft zo achter met een 3 op 9 in de League Phase na drie wedstrijden. Voor AC Milan is het de eerste overwinning in de Champions League van het seizoen. 

Opstellingen

AC Milan AC Milan

  Speler G Beoordeel
Maignan Mike 90' -
Emerson Royal 90' -
Gabbia Matteo   83' -
Tomori Fikayo 90' -
Hernández Theo Bernard François 90' -
Fofana Youssouf 75' -
Loftus-Cheek Ruben 60' -
Reijnders Tijani ⚽ ⚽ 90' -
Pulisic Christian 90' -
Leão Rafael   60' -
Morata Alvaro   75' -
  Bank G Beoordeel
Camarda Francesco 15' -
Chukwueze Samuel A 30' -
Musah Yunus 15' -
Okafor Noah A 30' -
Pavlović Strahinja -  
Sportiello Marco -  
Terracciano Filippo -  
Thiaw Malick 7'  
Torriani Lorenzo -  
Zeroli Kevin -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Talbi Chemsdine 45' -
Jashari Ardon   83' -
4 Ordonez Joel 90' -
8 Tzolis Christos 70' -
9 Jutgla Ferran 70' -
15 Onyedika Raphael   40' -
20 Vanaken Hans 90' -
22 Mignolet Simon 90' -
44 Mechele Brandon 90' -
55 De Cuyper Maxim 90' -
65 Seys Joaquin   45' -
  Bank G Beoordeel
Jackers Nordin -  
2 Romero Zaid -  
7 Olsen Andreas Skov 20' -
10 Vetlesen Hugo A 45' -
21 Skoras Michal   20' -
27 Nielsen Casper 7'  
58 Spileers Jorne -  
64 Sabbe Kyriani 45' -
76 Vermant Romeo -  
Herbeleef AC Milan - Club Brugge

Vooraf