Tevreden met een gelijkspel? Wim De Coninck zegt voor welke tactiek Club Brugge moet kiezen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Tevreden met een gelijkspel? Wim De Coninck zegt voor welke tactiek Club Brugge moet kiezen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge geeft vanavond AC Milan partij in de Champions League. Het zou wel eens het ideale moment kunnen zijn om de Italianen te treffen.

Club Brugge in Milaan, de timing ligt misschien wel perfect. “Ik zie wel kansen voor Club Brugge tegen AC Milan. Het draait niet echt bij Milan”, zegt Wim De Coninck aan Het Nieuwsblad.

“Afgelopen weekend moest Reijnders als laatste man de fout maken, waardoor ze met tien kwamen te staan. Daarna hebben ze eigenlijk alleen maar verdedigd en kwamen ze in de laatste minuten nog goed weg toen een goal van Christian Kabasele werd afgekeurd.”

Club Brugge heeft volgens De Coninck alvast niets te verliezen in Milaan. De opdracht is eenvoudig en als ze die goed uitvoeren, dan vallen er alleen maar punten te winnen.

“Ze gaan moeten verdedigen, compact moeten spelen en hopen op één of twee counters. Op zich zou een gelijkspel al een succes zijn”, gaat hij verder in zijn analyse.

Vooral ook omdat de concurrentie het niet zo goed doet. “Dan komen ze al dichter bij die vooropgestelde acht punten om naar de volgende ronde te gaan. Er zijn flink wat teams die daar niet aan gaan geraken: Sturm Graz, Bratislava, Salzburg...”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Volg AC Milan - Club Brugge live op Voetbalkrant.com vanaf 18:45.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties