Competitie: Vriendschappelijke Wedstrijden
Stadion: Lotto Park
Invallers maken het verschil voor Anderlecht in galawedstrijd tegen Wolfsburg, maar toch vooral één grote zorg
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Anderlecht

RSC Anderlecht wilde op zijn fandag zijn supporters verblijden met een leuke pot voetbal tegen Wolfsburg en als het even kon ook een overwinning boeken met oog op de competitiestart binnen een week tegen STVV.

Veel nieuwkomers konden de supporters nog niet aan het werk zien bij RSC Anderlecht en dus moest Brian Riemer roeien met de riemen die hij ter beschikking had. Hij bracht onder meer Colin Coosemans in doel en onder meer Engwanda en N'Diaye achteraan.

Tot overmaat van ramp zag Riemer nog voor de rust met Francis Amuzu alweer een speler uitvallen. Mogelijk zal hij met een knieprobleem toch wel een aantal weken of maanden buiten strijd zijn: een nieuwe domper.

Dolberg en Dreyer zorgen voor extra cachet

In de eerste helft probeerde Anderlecht het wel een paar keer met Verschaeren en Vazquez, maar het ontbrak aan stootkracht om het team van ex-Anderlechtspeler Sebastiaan Bornauw echt in verlegenheid te brengen.

#ANDWOL
© photonews
Anderlecht
© photonews

Aan de overkant was het wél raak. Mohamed Amoura - vorig jaar nog bij Union SG - kon een paar keer op wandel en na een eerste verwittiging was het de tweede keer raak: perfect onder Coosemans geschoven en 0-1 na een kwartier.

Tomas kreeg met de rust in zicht een unieke kans op de 0-2, maar hij vond Coosemans op zijn weg. Ook in de tweede helft onderscheidde de doelman van paars-wit zich een paar keer na snelle uitbraken van de Wolven.

In vijf dolle minuten erop en erover

Met de inbreng van onder meer Dreyer en Dolberg op het uur ging Anderlecht sneller spelen. Dolberg was zelf ook meteen goed voor de gelijkmaker, daarna kon Angulo in een leeg doel binnenschuiven voor de 2-1.

Paars-wit in vijf minuten erop en erover. Daarna kreeg ook Anderlecht nog een paar kansen om de score verder te laten oplopen, maar dat liet het na. Toch mag het al bij al wel tevreden zijn van met name de tweede helft.