Datum: 10/08/2024 16:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Promovendus Dender stoomt ook tegen Kortrijk door en is zowaar (even) leider na drie wedstrijden
Promovendus Dender stoomt ook tegen Kortrijk door en is zowaar (even) leider na drie wedstrijden
Foto: © photonews

Er komt voorlopig geen einde aan het sprookje van FC Dender in eerste klasse. Na drie speeldagen heeft de promovendus nu 7 punten. Ook KV Kortrijk probeerde het blok te ontwrichten maar vond geen oplossingen. Dender was veel gretiger voor doel en won met stevige 4-1 cijfers.

Kortrijk begint als betere ploeg

Dender en Kortrijk openden de voetbalzaterdag met een aangename pot voetbal. De promovendus had net wat meer balbezit dan in de eerste wedstrijden maar het waren de bezoekers uit Kortrijk die het dominantste aan de bal waren.

Dender Kortrijk
© photonews

Kansen bij elkaar voetballen was echter lastig voor een hoog drukkend Kortrijk. Na tien minuten probeerde Kadri het met een vrije trap, Verrips dook de bal vanonder de lat. Voetballend was het voor Kortrijk lastiger om het gevaar in de 16 op te zoeken.

Dender met twee uppercuts

Niet dat Dender aanvallend veel in de pap te brokken had, maar efficiënt toonden de troepen van Euvrard zich wel. Met enkele korte, snelle passjes sneden ze door de Kortrijkse defensie. Uiteindelijk werd de bal voor doel gelegd waar Kvet van dichtbij Gunnarsson verschalkte.

Kortrijk moest wel reageren maar deed dat opnieuw zonder Verrips te bedreigen. Aan de overkant besloot Nsimba dan maar eens uit te halen nadat hij een hoge pass controleerde. Zijn schot van zo'n 25 meter verdween prachtig in de bovenhoek.

Dender Kortrijk
© photonews

Levenslijn vlak voor rust

De dubbele voorsprong bleef echter niet lang staan voor De Kadavers. Een paar luttele minuten later liet Verrips zich verschalken bij een corner. Kadri sneed die heel scherp aan waardoor Kaneko van in de kleine rechthoek voor de neus van Verrips de aansluitingstreffer maakte.

In de tweede helft kregen we eenzelfde spelbeeld met een aanwezig KV Kortrijk zonder kansen en enkele gevaarlijke omschakelmomenten van Dender. Maar de pogingen van Nsimba en Hens zorgden niet echt voor gevaar.

Dender Kortrijk
© photonews

Berte met genadeslag

Enkele wissels moesten dan maar voor verandering zorgen en dat lukte ook. Berte stond nog geen twee minuten tussen de lijnen en kreeg na voorbereidend werk van Ferraro de bal aan de rand van de 16. Er was ruimte om uit te halen en hij plaatste de bal laag in de verste hoek. Net zoals tegen Gent vorige week zorgde Berte vanop de bank voor het verschil.

Dender Kortrijk
© photonews

Het liep wel voor Dender in het eigen stadion en ook de supporters hadden het naar hun zin. "Helemaal alleen op nummer één", weerklonk vanuit de supportersvakken. Die kirden nog meer van plezier wanneer Mampassi na een stevige tackle op Pupe zijn tweede geel krijg en moest gaan douchen.

Het Denders feestje was nog niet afgelopen want naast leider wou Berte maar al te graag even topschutter worden. Nadat Joao Silva eerst een schot van Viltard nog kon afblocken, viel de bal voor de voeten van de invaller. Die twijfelde niet en trapte zijn tweede van de namiddag tegen de touwen.

Dender helemaal alleen naar nummer 1 toch voor minstens enkele uren (afhankelijk van wat Union en Anderlecht nog doen). Kortrijk kan na deze speeldag opnieuw in de onderste regionen van het klassement belanden.

Opstellingen

FCV Dender EH FCV Dender EH

  Speler G Beoordeel
3 Pupe Joedrick A 90' -
10 Hens Lennard 67' -
16 Kvet Roman 66' -
18 Rodes Nathan 90' -
20 Hrnčár David A 90' -
21 Cools Kobe 90' -
22 Ruyssen Gilles 90' -
34 Verrips Michael 90' -
77 Nsimba Bruny 84' -
88 Ferraro Fabio A 84' -
98 Soladio Kandolo Jordy 66' -
  Bank G Beoordeel
M'Barki Ridwane -  
Masangu Kéres -  
Goncalves Bryan 6'  
Scheidler Aurélien 6'  
Dietsch Guillaume -  
Berte Mohamed ⚽ ⚽ 24' -
Acquah Desmond 23' -
Viltard Malcolm 24' -
19 Akman Ali -  

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
2 Alebiosu Ryan 90' -
6 Mehssatou Nayel   69' -
10 Kadri Abdelkahar A 59' -
11 De Neve Dion 69' -
19 Nacho Ferri 81' -
23 Takamine Tomoki 90' -
24 Fujiii Haruya 90' -
30 Kaneko Takuro 59' -
31 Gunnarsson Patrik Sigurður 90' -
44 Silva Joao 90' -
  Bank G Beoordeel
Lagae Bram -  
Mampassi Mark     78' -
Huygevelde Nathan -  
7 El Idrissy Mounaim   21' -
9 Messaoudi Billal 9'  
14 Fossum Iver 21' -
15 Malinov Kristiyan -  
68 Ambrose Thierry 31' -
70 Bruno Massimo 31' -
95 Pirard Lucas -  
Herbeleef FCV Dender EH - KV Kortrijk

Vooraf