kvmKV Mechelen
Datum: 09/08/2024 20:45
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Vanheusden debuteert bij KV Mechelen met gelijkspel bij ex-ploeg Standard en dat blijft een defensief sterk bastion

Zinho Vanheusden is weer voetballer. Zijn zoveelste terugkeer na blessure komt er als KV Mechelen-speler. Uitgerekend op Sclessin debuteerde de verdediger voor zijn nieuwe club. Het bleef 0-0. Standard beleefde geen feestje zoals tegen Club, maar heeft nog altijd geen doelpunt geslikt.

Het debuut van Vanheusden - nieuwkomer bij Malinwa - kwam er aan de Boorden van de Maas, uit bij zijn ex-club. Van Cleemput maakte eveneens voor het eerst dit seizoen zijn opwachting en ook Bafdili kreeg van Hasi een plekje aan de aftrap. Leko gaf het vertrouwen aan de elf die Club klopten, inclusief ex-KV'er Bates.

Dat Epolo een schot van Schoofs op nogal onorthodoxe wijze stopte, was het signaal voor Standard om het tempo te verhogen. KVM kreeg het meteen lastig. De Wolf pareerde een knal van Bulat. Die ging zelf de hoekschop nemen, bijna met een olympisch doelpunt tot gevolg. Een alerte De Wolf duwde de bal tegen de lat.

Drukke periode voor KVM-doelman

De bezoekende doelman verwerkte ook nog een schot van Price in hoekschop bij een volgende fase. Nog een opvallend moment in de eerste helft na een stilstaande fase: De Wolf duwde een kopbal naar boven en het leer viel pardoes ... bovenop de dwarsligger. KVM herstelde het evenwicht wel, maar scoorde ook niet.

Mechelen was in deze partij de ploeg met het meeste balbezit. Daar iets uit puren bleek veel moeilijker. Voor standaardsituaties moesten de bezoekers blijven uitkijken. Bulat ging opnieuw voor een olympisch doelpunt door een hoekschop rechtstreeks richting tweede paal te trappen. De Kroaat raakte nog eens de bovenkant van de lat.

Lauberbach mist zeldzame kans

Voorts had de tweede helft weinig om het lijf, tot Lauberbach zich eens op gang trok en zijn verdediger aftroefde. De Duitser punterde de bal net voorlangs. Daar bleef het bij wat doelgevaar betreft. Beide ploegen schrijven een puntje bij: Standard heeft er 5, KVM 2. Vanheusden speelde 90 minuten, dat is het belangrijkste wapenfeit.