ohlOH Leuven
cerCercle Brugge
Datum: 18/08/2024 16:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: King Power at Den Dreef
Cercle kan niet profiteren van mannetje meer en speelt gelijk tegen ongeslagen OH Leuven
Cercle kan niet profiteren van mannetje meer en speelt gelijk tegen ongeslagen OH Leuven
Foto: © photonews

Een gelijkspel tussen OH Leuven en Cercle Brugge. De Leuvenaren kwamen op achterstand na een doelpunt van Denkey maar groeiden in de wedstrijd. Uiteindelijk kwamen ze ook langszij dankzij Maziz. OHL zag hun kansen echter gefnuikt na een rode kaart maar wist toch nog een punt uit de brand te slepen.

OH Leuven was na drie speeldagen nog steeds ongeslagen en wou dat maar al te graag zo houden. Bij Cercle Brugge leek de motor dan weer op gang te komen na een mindere seizoensstart. Bovendien speelt de vereniging in augustus elke week twee wedstrijden door de Europese voorrondes.

Denkey kopt raak

De bezoekers kwamen beter uit te startblokken maar het was een eigen speler die Leysen tot de eerste save van de wedstrijd dwong. Pletinckx sprong hoger dan Denkey maar kopte de bal door richting zijn doelman. Leysen stond echter goed op te letten en duwde de bal in corner.

Toch was het slechts uitstel van executie want op die corner vond Bruninho Denkey wél. De Togolees verlengde de hoekschop kansloos in de verste hoek.

Reactie OH Leuven

De reactie van OHL liet niet lang op zich wachten. Agimoto en Maziz combineerden op de rechterflank en bedienden Banzuzi aan de rand van de 16. Die testte Warleson een eerste keer maar het schot was te centraal om de doelman echt te bedreigen.

Op het halfuur testte Maziz nog een keertje Cercle-doelman Warleson. Na een aflegger van N'Dri probeerde Maziz Warleson te kloppen in de korte hoek maar de Braziliaan pakte uit met een knappe parade.

Ook hier was  het de voorbode van een doelpunt want enkele minuten later vond N'Dri met een voorzet opnieuw Maziz. Die was weggelopen uit de rug van de ingevallen Lietaert en legde van dichtbij de gelijkmaker tegen de touwen.

OH Leuven Cercle Brugge
© photonews

De thuisploeg kwam als betere ploeg uit de kleedkamer en voetbalde op 10 minuten twee goede kansen bij elkaar vanop de rechterflank maar zonder succes. Maziz stuitte op een goede Warleson, Banzuzi trapte dan weer wild over. 

Cercle moest het vooral doen met bijna-kansjes maar was net na het uur wel op weg om een goede kans bij elkaar te voetballen via een diep lopende Olaigbe. Hij wou de 16 in duiken maar Oscar Gil ging aan de noodrem hangen waardoor OHL met 10 verder moest.

OH Leuven Cercle Brugge
© photonews

Dubbeltje dat niet valt

Het nummerieke overwicht zorgde ervoor dat Cercle net wat vaker de bal had maar echt opvallend was het niet. Het Leuvense blok stond goed opgesteld en Leysen moest zich amper tonen. Het was wel even spannende wanneer de goalie naast een voorzet bokste maar Olaigbe kon niet profiteren aan de tweede paal.

De drie punten bleven nog bijna in Leuven maar opnieuw stond Warleson paraat met een uitstekende redding op een vrije trap van Thorsteinsson in de blessuretijd.

Het werd een wedstrijd waarin beide ploegen wel aanspraak maakten op de overwinning maar het dubbeltje viel uiteindelijk geenenkele kant op. OH Leuven blijft ongeslagen maar zakt wel naar de buik van het klassement. Cercle Brugge blijft in de onderbuik hangen.

Opstellingen

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
1 Leysen Tobe 90' -
4 Verstraete Birger   90' -
8 Schrijvers Siebe   55' -
11 Banzuzi Ezechiel 90' -
15 N’dri Jocelyn A 79' -
23 Schingtienne Joel 90' -
27 Gil Regaño Óscar   62' -
28 Pletinckx Ewoud 90' -
30 Akimoto Takahiro   90' -
33 Maertens Mathieu 55' -
88 Maziz Youssef 65' -
  Bank G Beoordeel
3 Tsoungui Antef -  
7 Thorsteinsson Jón Dagur 35' -
14 Ricca Federico 25' -
19 Ikwuemesi Chukwubuikem 12' -
20 Mendyl Hamza -  
21 Balikwisha William -  
22 Biron Mickaël 23' -
61 Jochmans Owen -  
77 Vlietinck Thibault 11' -

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
1 Warleson 90' 7
6 Agyekum Lawrence 84' 6
9 Denkey Kévin 90' 6
17 Francis Abu 90' 5
18 Miangue Senna   90' 6
19 Olaigbe Kazeem 65' 6
20 Nazinho Flavio 84' 3
30 Bruninho A 65' 5
34 Somers Thibo 34' 5
66 Ravych Christiaan 90' 6
99 Ouattara Abdoul Kader   90' 5
  Bank G Beoordeel
Brunner Paris 25' 5
2 Diakite Ibrahim -  
8 Erick 6'  
10 Augusto Felipe -  
11 Minda Alan 25' 5
15 Magnée Gary 6'  
21 Delanghe Maxime -  
27 De Wilde Nils -  
76 Lietaert Jonas 56' 4
Herbeleef OH Leuven - Cercle Brugge

Vooraf