Reactie Been: "Het wordt nog een hete 2 maart"

Robby Morren
Robby Morren
| 5 reacties
Been: "Het wordt nog een hete 2 maart"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Op slag van rust zag het er bijzonder beroerd uit voor Racing Genk. Gillet kon vanop de stip de 2-0 scoren en de Limburgers moesten met 10 man verder. Köteles pakte de penalty en Genk hield stand in de tweede helft. Mario Been is dan ook niet ontevreden met de 1-0. "Alles ligt nog open

Robby Morren in Anderlecht

De coach hield voor de heenwedstrijd van de halve finale van de beker tegen Anderlecht vast aan zijn spelsysteem maar opteerde met Kumordzi en Kara voor andere spelers. "Ik had gekozen voor dezelfde speelwijze alleen met andere types. Ik had Koulibaly rechtsback gezet omdat ik Jovanovic een hele gevaarlijke speler vind. Ik had Kara in het centrum gezet en Kumordzi in het midden want hij is toch meer een man die de gaatjes kan dicht lopen dan Gorius. Ik heb een halfuur rustig op de bank gezeten. Het stond goed bij ons en we hadden de beste kansen via Monrose en een  vrije trap van Vossen.

Afgestraft

Op het halfuur ging nieuwkomer Kara in de fout. "De eerste keer dat Anderlecht gevaarlijk was, was door een fout van ons en het was ook onmiddellijk een doelpunt. Zulke fouten zijn tegen dit soort ploegen dodelijk. Zij hebben de kwaliteit om onze fouten af te straffen."

"We probeerden weer in de wedstrijd te komen maar net voor rust geeft Koulibaly dan een te korte terugspeelbal terwijl hij die ook vooruit had kunnen spelen. Die terugspeelbal hoefde helemaal niet. Kara trok aan de noodrem en kreeg de rode kaart. Als die strafschop binnen had gegaan, was het helemaal gedaan maar Laszlo pakte."

Blijven herhalen

De coach weet dat Genk die fouten heel dringend uit zijn spel moet krijgen. "Dat doe je door als coach te blijven herhalen en positief te blijven tegen de jongens. Hopelijk valt het kwartje wel een keer. Ook de tweede helft gebeurde het enkele keren dat we langs de binnenkant uitverdedigden. De jongens hebben voldoende kwaliteit maar ze zullen toch wel eens van dit soort momenten moeten gaan leren."

"Ik had verwacht dat Anderlecht in de tweede helft heel veel druk zou zetten en heel veel kansen zou creëren maar dat viel enorm mee. Gelukkig kregen we maar één goal tegen waardoor alles nog open ligt voor de terugwedstrijd. Het wordt nog een hete 2 maart."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties