Bart De Wever laat Antwerpse derby doorgaan met... uitfans, ondanks dreigementen

Bart De Wever laat Antwerpse derby doorgaan met... uitfans, ondanks dreigementen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Antwerps burgemeester Bart De Wever heeft beslist dat de Antwerpse derby tussen Antwerp en Beerschot doorgaat met uitsupporters, ondanks de dreigementen van de harde kern van Beerschot.

Deze groep had laten weten de wedstrijd te willen stilleggen bij een nieuwe nederlaag van hun team, dat momenteel onderaan in de competitie bungelt. De beslissing werd genomen na overleg met de ordediensten, die extra veiligheidsmaatregelen zullen treffen om escalaties te voorkomen.

De dreigementen van de Beerschot-aanhang zorgden voor alarm bij de betrokken clubs, de Pro League en de politie. Er zijn nu strengere controles gepland, waaronder extra identiteitscontroles en fouilleringen. Bovendien zal een net worden geplaatst voor het uitvak om projectielen tegen te houden.

Beerschot heeft de mogelijkheid om leden van de harde kern te weren uit het stadion en benadrukt via erevoorzitter Luk Lemmens dat fans hun team op een positieve manier moeten steunen.

Beerschot heeft via een officieel statement afstand genomen van de dreigementen en roept op om de wedstrijd niet te verstoren. Beide clubs organiseren een open training de dag voor de derby, zodat fans hun steun kunnen tonen. De politie blijft extra alert en heeft aangegeven dat de situatie nauwlettend in de gaten wordt gehouden, zonder de spanningen verder op te kloppen.

Uiteindelijk was het aan De Wever om de knoop door te hakken na een risico-analyse van de politie. Hij besloot om het uitvak open te houden, aangezien de Antwerpse derby nog steeds wordt gezien als een belangrijk voetbalfeest voor de stad, en het sluiten van het vak zou veel supporters benadelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Volg Antwerp - K Beerschot VA live op Voetbalkrant.com vanaf 13:30 (29/09).

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties