Antwerp - Beerschot wordt niet hervat op maandag: forfaitnederlaag voor Beerschot

De Antwerpse derby werd op zondag gespeeld op de Bosuil. Nadat Beerschot-fans herhaaldelijk vuurpijlen op het veld wierpen werd besloten om de wedstrijd definitief te staken. Normaal gezien zou de wedstrijd op maandag hervat worden, maar dat zal niet gebeuren.

Er werd lange tijd uitgekeken naar de Antwerpse derby. Voor het eerst in langere tijd werd die nog eens op het hoogste niveau gespeeld. Toch verliep zeker niet alles zoals gehoopt.

Met een 1-0 stand gingen beide ploegen de rust in. Na de rust ging het echter een pak sneller. In minuut 58 maakte Tjaronn Chery er 2-0 van. Drie minuten nadien scoorde hij op gelijkaardige wijze de 3-0.

Een minuut later stond het dankzij een doelpunt van Vincent Janssen plots 4-0. De Beerschot-fans hadden genoeg gezien en begonnen vuurpijlen op het veld te gooien. Daarop besliste scheidsrechter Lothar D'Hondt om de wedstrijd even stil te leggen.

Nadat de spelers terug op het veld kwamen, werden er alweer vuurpijlen uit het uitvak geworpen. De scheidsrechter kon niet anders dan de wedstrijd definitief te staken.

Normaal gezien zou de wedstrijd op maandag om 14u hervat worden in de 75e minuut, met een 4-0 stand. Maar dat gaat uiteindelijk niet gebeuren. Antwerp liet weten dat na een overleg tussen beide clubs, Beerschot besloten heeft om forfait te geven. Een 5-0 nederlaag volgt dus.