Naïef of moedig? Burgemeester Westerlo wil Beerschot-fans niet weren: "We verwachten geen problemen"

Naïef of moedig? Burgemeester Westerlo wil Beerschot-fans niet weren: "We verwachten geen problemen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de gestaakte derby tussen Antwerp en Beerschot, staat er vrijdag een nieuwe wedstrijd op de planning tussen Westerlo en Beerschot. Er is bezorgdheid over mogelijk supportersgeweld, maar Guy Van Hirtum, burgemeester van Westerlo, blijft optimistisch.

Deze namiddag vindt een overleg plaats tussen het gemeentebestuur van Westerlo en de politie om de nodige veiligheidsmaatregelen te bespreken. Ondanks de incidenten van zondag ziet Van Hirtum geen reden om de fans van Beerschot te weren.

“Dit overleg is standaardprocedure voor elke thuiswedstrijd, en wij verwachten geen problemen", vertelt hij bij Het Nieuwsblad. Van Hirtum wil dus het uitvak niet sluiten, ondanks de ongeregeldheden van afgelopen weekend.

Van Hirtum benadrukt dat onschuldige fans niet gestraft zullen worden. “Heethoofden mogen thuisblijven, maar we gaan geen onschuldige Beerschotfans straffen", zegt hij vastberaden. Het bezoekersvak zal dus gewoon gevuld zijn, mits enkele maatregelen.

Volgens de burgemeester trekt Beerschot normaal rond de 600 supporters naar Westerlo. Hij verwacht dat het overgrote deel van deze fans enkel komt voor de wedstrijd en geen problemen zal veroorzaken. “580 of 590 fans zullen de orde niet verstoren", voegt hij toe.

Van Hirtum besluit dat er vertrouwen is in de Beerschot-supporters en dat de wedstrijd zonder problemen kan verlopen. "Ik ben ervan overtuigd dat ze ons vertrouwen vrijdag niet zullen schaden", zegt hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Volg Westerlo - K Beerschot VA live op Voetbalkrant.com vanaf 20:45 (04/10).

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties