Pessimisme bij Beerschot is enorm: "Heel België lacht ons uit, niet in het minst onze vrienden uit Deurne Noord"

Pessimisme bij Beerschot is enorm: "Heel België lacht ons uit, niet in het minst onze vrienden uit Deurne Noord"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Beerschot, dat is dit seizoen treurnis troef. Na de gebeurtenissen van vorig weekend is er nog weinig positivisme te bespeuren bij de supporters. De club lijkt gedoemd om opnieuw te degraderen en de fans vrezen zelfs voor erger.

Beerschot staat voor een moeilijke opdracht: een wedstrijd tegen Westerlo, maar de situatie lijkt hopeloos. De club verkeert in een neerwaartse spiraal en de sfeer rondom het Kiel is somber. Clubhistoricus Danny Geerts verwoordt het gevoel van gelatenheid dat heerst onder de supporters.

“We lijken langzaamaan aan het doodbloeden,” zegt Geerts. "Het aantal supporters neemt week na week af, van enig enthousiasme is al lang geen sprake meer en heel België lacht ons uit. Niet in het minst onze vrienden uit Deurne. Frustrerend. Enorm frustrerend."

Een gebrek aan communicatie vanuit het bestuur wordt aangehaald. De supporters hebben weinig hoop meer en haken massaal af. Geerts wil wel zijn uitspraken van bij ATV nuanceren, toen hij zei dat hij vreesde voor een faillissement.

Ondanks eerdere zorgen ziet hij de Saudische eigenaars niet zomaar de stekker uit de club trekken. “Ze zijn eergevoelig en hebben tot nu toe altijd alles op tijd betaald. Maar hun betrokkenheid bij de dagelijkse werking van de club laat te wensen over, en dat frustreert de supporters.”

Het is duidelijk dat Beerschot in zwaar weer verkeert, en de komende wedstrijd tegen Westerlo voelt als een bijna onmogelijke opdracht. Met de huidige sfeer van wanhoop en onzekerheid lijkt de club niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten de strijd aan het verliezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Volg Westerlo - K Beerschot VA live op Voetbalkrant.com vanaf 20:45.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties