Vlaamse fans een stuk milder voor Tedesco dan Waalse supporters

Vlaamse fans een stuk milder voor Tedesco dan Waalse supporters
Foto: © photonews
Word fan van Belgiƫ! 2545

"Tedesco buiten". De noodkreet van de fans van de Rode Duivels tegen Frankrijk was opvallend. Al kwam die wel vooral van Franstalige supporters.

Vijf minuten voor tijd klonk in het Koning Boudewijnstadion de vraag om het ontslag van bondscoach Domenico Tedesco. Een Franstalige eis weliswaar, maar die werd wel goed opgepikt in het stadion.

Vlaamse fans van de Rode Duivels zijn een stuk milder voor de bondscoach. Zij leggen de oorzaak van de malaise vooral bij de Belgische voetbalbond.

Michael Vandersteen, voorzitter van de Bemvoort in Pelt, de grootste Rode Duivels-supportersclub van het land, vindt het zelfs niet gepast wat er gebeurde. “Die gezangen tegen Frankrijk vond ik erover, omdat de Duivels een goede wedstrijd speelden die ze altijd hadden moeten winnen”, vertelt hij aan Het Belang van Limburg.

“Over de aanpak van Tedesco heb ik wel mijn twijfels. In mijn ogen is hij tijdens het EK flink door de mand gezakt als zogenaamd vernieuwende coach. Door zijn koppigheid en gebrek aan ervaring heeft hij ook al flink wat brokken gemaakt.”

De grote schuldige is volgens hem de voetbalbond, door voor het EK een nieuw contract te geven. Ook Theo Umans vindt de keuze voor Tedesco Fout. “Een trainer van amper 38 jaar aanstellen. Dat is te onervaren voor een job waar zoveel metier bij komt kijken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nations League A

Nieuwste reacties