Geen uitfans meer dit jaar, maar dat is niet alles: deze straf krijgt Beerschot na wangedrag supporters

Geen uitfans meer dit jaar, maar dat is niet alles: deze straf krijgt Beerschot na wangedrag supporters
Word fan van K Beerschot VA! 915

Beerschot-fans zullen naar alle waarschijnlijkheid geen verplaatsingen meer maken dit kalenderjaar. De club gaat akkoord met een straf van drie uitwedstrijden zonder publiek.

Een maand geleden namen Antwerp en Beerschot het tegen elkaar op in de langverwachte Antwerpse derby. Bij een 4-0 tussenstand in het voordeel van Antwerp, werd de wedstrijd definitief gestaakt.

Op dat moment hadden bezoekende supporters al meermaals pyrotechnisch materiaal op het veld geworpen. De scheidsrechter kon niet anders dan de partij stop te zetten.

Later kreeg Beerschot een logische 5-0 forfaitnederlaag, al bleven de kaarten en doelpunten wel staan. Meteen daarna kreeg de club 50.000 euro boete, wat standaard is als een wedstrijd wordt stilgelegd door fans.

Het bondsparket vorderde nadien nog een boete van 10.000 euro en 3 uitwedstrijden zonder supporters. Volgens Het Nieuwsblad gaat de club akkoord met deze sanctie.

Daardoor lijkt het erop dat Beerschot-fans geen verplaatsingen meer zullen maken dit seizoen. De volgende drie uitwedstrijden zijn tegen KV Mechelen, Anderlecht en OH Leuven. Nadien volgt de verplaatsing naar Club Brugge, op 18 januari 2025.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties