Opdoffer voor promovendus Beerschot in oefenduel tegen KV Mechelen

Beerschot speelde zaterdag een oefenwedstrijd tegen KV Mechelen. De mannen van Dirk Kuyt kwamen niet verder dan een 1-2 verlies tegen de 'Kakkers'.

Op het oefenterrein van de Rode Duivels in Tubeke stond zaterdag de partij tussen Beerschot en KV Mechelen op het programma. KV Mechelen trok aan het langste eind en won de wedstrijd met 1-2.

Beerschot kwam nochtans na twintig minuten op een voorsprong dankzij Cagro Welat. Het nummer 15 van Beerschot kon een strafschop verzilveren na een overtreding van doelman Yannick Thoelen.

Lang bleef die voorsprong niet staan want na een kwartier kon KV Mechelen de bordjes opnieuw gelijk hangen. Lion Lauberbach kwam één op één met de doelman en kon zijn kalmte bewaren.

Nog voor rust kon KV Mechelen opnieuw scoren. Dit keer zorgde Rob Schoofs voor een wereldgoal. De middenvelder van Mechelen kon een afvallende bal op de slof nemen en zijn vluchtschot verdween in doel.

De wedstrijd eindigde zo op 1-2 in het voordeel van KV Mechelen. Slechte generale repetitie voor de mannen van Dirk Kuyt. Om volgend seizoen behoud in 1A te verzekeren moet Beerschot uit een ander vaatje tappen.