Dirk Kuyt is resoluut over Beerschot: "Dat accepteren het publiek en de spelers niet"

Dirk Kuyt is resoluut over Beerschot: "Dat accepteren het publiek en de spelers niet"
Word fan van K Beerschot VA! 911

Beerschot speelt dit seizoen weer in de Jupiler Pro League. Toch zijn er heel veel vraagtekens bij de manier waarop de club het aanpakt.

Al sinds de dag dat Beerschot zekerheid verwierf over de terugkeer naar de Jupiler Pro League zijn er enorm veel vragen of de club op het hoogste niveau wel een rol van betekenis kan spelen.

Het beleid van de club werd meerdere keren in vraag gesteld, zeker ook na het vertrek van voorzitter Francis Vrancken, CEO Frédéric Van den Steen en technisch directeur Gyorgy Csepregi.

Thorsten Theys en Benjamin Ehresmann hebben de touwtjes in handen, al beseft trainer Dirk Kuyt dat er nog de nodige stappen gezet moeten worden. Hij rekent nog op vijf extra nieuwkomers.

“We zoeken naar kwaliteit. En dat heeft niet altijd te maken met ervaring. Het is heel makkelijk om een speler aan te trekken die al in de hoogste klasse tien goals heeft gemaakt, maar waar zit de groei?”, klinkt het bij Kuyt aan Het Laatste Nieuws.

Zorgeloos seizoen

Kuyt wil jongens die het potentieel hebben om nog een stap hoger te zetten dan Beerschot. Als de nodige versterking er nog komt, dan moet de club een seizoen zonder degradatiezorgen doormaken, zo is de Nederlander overtuigd.

“We willen bravoure tonen. Misschien heeft Beerschot het kleinste budget van de competitie, maar het zijn allemaal jongens met kwaliteiten die zich willen bewijzen. Het zwakke broertje zijn, past niet bij het DNA van Beerschot. Dat accepteren het publiek en de spelers niet.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties