Meer dan één ploeg moet ingrijpen volgens Goots: "Anders gaat dit een eigen leven leiden"

Meer dan één ploeg moet ingrijpen volgens Goots: "Anders gaat dit een eigen leven leiden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

De Jupiler Pro League is vier speeldagen ver. Ook al blijft het nog vroeg, toch zijn er ook volgens Patrick Goots al enkele tendensen te zien.

De zomermercato is nog niet ten einde, waardoor heel wat ploegen in de Belgische competitie nog de nodige veranderingen zullen ondergaan. Toch stelt analist Patrick Goots al enkele zaken vast die beginnen terug te keren.

Zo werden Beerschot en KV Mechelen genekt door stilstaande fases. “Een individu als Nilsson bij Club Brugge kun je nog proberen te neutraliseren, maar Genk heeft met Arokodare en een paar andere gasten van dat kaliber buitengewoon veel gestalte in de ploeg”, klinkt het in Gazet van Antwerpen.

Bij KV Mechelen zijn er enkele tegendoelpunten te wijten aan de nieuwe verdediging en de nieuwe doelman, maar ook onoplettendheid speelt volgens Goots een grote rol. “Er werd gewoon niet snel genoeg gereageerd”, gaat hij verder.

En daar moet dringend een oplossing voor komen, want tegengoals pakken op stilstaande fases, dat is iets wat je als ploeg helemaal niet wil blijven meemaken doorheen het seizoen.

“Ik heb zelf lang genoeg gevoetbald om te beseffen dat dit zo snel mogelijk moet stoppen. Anders gaat dit een eigen leven leiden en zal er bij elke stilstaande fase paniek ontstaan”, aldus Goots nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties